Zavařené maso. Klasika, kterou má doma ve špajzu téměř každý z nás. Někdo si toto maso jen tak naklade na chléb a společně s cibulkou a hořčicí konzumuje. Stačí ale trocha fantazie a rázem máte něco slavnostního, čím můžete potěšit doslova každého, včetně těch největších gurmánů. Pro tento recept jsme vybrali pečený vepřový bok s cibulí od pana Vanického z Plzeňského kraje, který s touto pochoutkou získal v roce 2022 prestižní ocenění Regionální potravina.
Bramborová polévka. Snad jedna z nejtypičtějších polévek, které během chladných zimních měsíců připravujeme. Tentokrát jsme se ale rozhodli tuto polévku pozvednout a připravit ji zcela netradičně. Bramborový krém s liškami, krutony a především sušeným zvěřinovým masem. A právě sušené zvěřinové maso je zlatým „hřebem“ tohoto krému. Vybrali jsme totiž jihočeské Jerky, které v roce 2021 získaly za svoji chuť a kvalitu ocenění Regionální potravina. Přejeme dobrou chuť.
Brusinky a paštika. Člověk má hned nutkání toto chuťové spojení vyzkoušet! Recept, který máte hotový doslova během pár minut a kterým vykouzlíte úsměv na rtech všem hostům. Abychom vám prezentovali skutečně delikátní recept, rozhodli jsme se použít farmářskou paštiku od firmy Váhala z Olomouckého kraje. Lahůdka, která díky své kvalitě a chuti získala prestižní ocenění Regionální potravina. Nezbývá než jen dodat: Dobrou chuť!
Šneci, fantastická delikatesa, která je v rámci české gastronomie téměř zapomenuta. Tradiční pokrm, který se v minulosti podával především na Vánoce, jsme pojali zcela netradičně a takto připravení šneci se skvěle hodí například na silvestrovské oslavy
Užijte si silvestrovské oslavy i s těmi nejmenšími. Připravili jsme pro vás dětský koktejl s nealkoholickou limonádou, která je plná šťavnatých jablek.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556