Není tomu tak dlouho, kdy bylo sádlo na černé listině všech dietologů a platilo za nezdravou potravinu. Opak je ale pravdou. Většina tuků obsažených v sádle je totiž nejen neškodná, ale i potřebná. Právě esenciální mastné kyseliny pomáhají vstřebávat vitamíny a cholesterol v krvi naopak snižují, pomáhají tak bojovat proti srdečním onemocněním. Ovšem i zde platí, všeho s mírou. Sádlo se dá ovšem použít také ve formě zábalů při onemocnění a kašli. Léčí také popáleniny či atopický ekzém.
Chcete-li mít jistotu, že sáhnete po opravdu kvalitním sádle, hledejte logo Regionální potravina na výrobku. Takové nosí například sádlo od pana Fialy z Milovic. Základem výrobku je sádlo z prasat ze Středočeského kraje. Řemenové sádlo je nakrájeno na kostičky a škvařeno v pánvi. Díky atraktivnímu balení ve skle si sádlo zachovává své lahodné chuťové vlastnosti po celou dobu spotřeby. Lze využít v kuchyni na smažení nebo do těsta. Jako lahůdku lze namazat také sádlo na chléb a posypat jarní cibulkou.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556