Facebook  Youtube
Regionální potravina

Tipy na Vánoce z Olomouckého kraje

Při pečení se o Vánocích většina z nás neobejde bez másla. Máslo dodává cukroví a krémům lahodnou a nenapodobitelnou chuť i vůni, na co si ale při jeho výběru dát pozor? Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze co nejčerstvější smetana. A čím více mléčného tuku máslo obsahuje, tím lépe. Minimálně by mělo obsahovat 80 %, ale u nás zpravidla má 82 % tuku. Navíc máslo obsahuje celou řadu látek přínosných pro naše tělo. Je bohaté na vitamin D, který příznivě působí na celistvost kostí a posiluje imunitní systém, obsahuje ale i další vitamíny rozpustné v tucích. A, E a K, které mají rovněž pozitivní vliv na imunitu a zdraví celkově.

Farma Kozí Hrádek se nachází v malé obci Vysoká nad Hustopečemi nad Bečvou, v nejvýchodnějším výběžku Olomouckého kraje, na půl cesty mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím. Prioritou této společnosti je návrat k tradičním receptům našich předků. Zvířata chovají pasteveckým způsobem celoročně venku. Nepoužívají umělá krmiva, což se odráží v kvalitě mléka krav a následně také v kvalitě a chuti výsledných produktů. Všechny výrobky zpracovávají ručně, bez chemických konzervantů a umělých barviv.

Čerstvé BIO máslo, s vysokým obsahem tuku min. 83%, je vhodné pro teplou i studenou kuchyni. Máslo vyniká nezaměnitelnou chutí a vůní, vytvarované v tradičních dřevěných formách. Jeho trvanlivost je 14 dnů. Čerstvé máslo se vyrábí přímo v mini-mlékárně na farmě výrobce ze sladké smetany z mléka od krav, které pasou na Vysockých loukách v ekologickém režimu.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.