Jednou z obecně nejrozšířenějších vánočních tradic u nás je bezesporu pečení vánočního cukroví. Každá rodina má své léty ověřené a z generace na generaci předávané recepty na nejrůznější těsta a krémy. Ale aby bylo vaše vánoční pečivo dokonalé, nezapomeňte vybírat pečlivě jednotlivé ingredience.
Věděli jste například, že nutriční hodnota karamelu je sice stejná jako u cukru, ale správně připravený karamel se v těle chová jinak než bílý cukr. Karamelizací se totiž stává z kyselotvorného zásaditým a je tedy lépe stravitelný a lidskému organismu neubírá minerály pro další zpracování.
Této vlastnosti karamelu využívá ve svých výrobcích i Karamelovna v Českém Krumlově. Je držitelem ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje za pampeliškový karamel, ale nabízí i další příchutě jako například vánoční, kávový, slaný chilli s rozmarýnem nebo s obsahem pravých šupinek zlata. 100% ruční výroba je zde zaručena a bylinky jsou sbírány v předhůří Šumavy. Zkuste karamel jako alternativu cukru a oslaďte si s ním Vánoce.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556