Že čerstvá mrkev a kvalitní brambory z domácích polí chutnají lépe než zelenina, která k nám cestuje přes půl světa, není dnes už třeba dlouze vysvětlovat. Jíst lokálně je trend, který nám pomáhá znovuobjevit čisté chutě původních potravin a žít zdravěji a udržitelněji. Jíst lokálně také znamená plně si vychutnat specifika daného regionu – někde se daří jablkům, jinde zase švestkám nebo křenu, o kus dál umějí zase skvělé máslo nebo slaďoučký med. Znát svého farmáře se zkrátka vyplatí. Podpořte výrobce ve svém kraji. Hledejte zelenomodré logo.
V čem jsou regionální potraviny lepší?
1. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina jsou vyráběny podle jedinečné místní receptury tradičním způsobem a z místních surovin. Jsou poctivé, jsou čerstvé a nezaměnitelně chutnají i voní.
2. Regionální potraviny jsou ekologičtější. Čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím víc klesá zátěž na životní prostředí při jejich dopravě a distribuci.
3. Nákupem regionální potraviny spotřebitel podporuje zaměstnanost a rozvoj v krajích. Prosperující lokální zemědělci, výrobci i prodejci znamenají udržení či růst počtu pracovních míst v regionu.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556