Facebook  Youtube
Regionální potravina

Talašovo kysané zelí - červené

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

VÝROBCE

Jiří Talaš

REGION

Zlínský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2013 (již není držitelem platné značky)

Talašovo kysané červené zelí z Tlumačova je vyrobeno podle staré rodinné receptury bez chemických přísad a z vlastních výpěstků zelí. Hlávky jsou nařezány na nudličky o síle 5 mm s přidáním cibule, soli, kmínu a hořčičného semínka. Po našlapání do sudů, kde dochází k mléčnému kvašení, už čeká jen na spotřebitele. Kysané zelí patří do tradiční české kuchyně.

Výrobce

Zahradnictví Jiřího Talaše se vyprofilovalo z původního malého drobno - pěstitele zeleniny, kdy začínali s podnikáním od roku 1990, až na velkého producenta hospodařícího na 10 ha. Zaměřuje se na sortiment zeleninové sadby pro zahrádkáře, balkonové květiny, pěstování cibule, brambor, česneku a hlavně hlávkové zelí, které zpracovává jako jeden z hlavní artiklů do finální podoby (kysané zelí) se kterým uspěli v mnoha soutěžích doma i v zahraničí.

Kontakt

Dolní 566, 763 62 Tlumačov

Telefon: +420 731 930 706

E-mail: blankagartner@seznam.cz

www: www.talasovozahradnictvi.cz

Facebook: www.facebook.com/blanka76/

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.