Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Jiří Talaš
Zlínský kraj
2013 (již není držitelem platné značky)
Talašovo kysané červené zelí z Tlumačova je vyrobeno podle staré rodinné receptury bez chemických přísad a z vlastních výpěstků zelí. Hlávky jsou nařezány na nudličky o síle 5 mm s přidáním cibule, soli, kmínu a hořčičného semínka. Po našlapání do sudů, kde dochází k mléčnému kvašení, už čeká jen na spotřebitele. Kysané zelí patří do tradiční české kuchyně.
Zahradnictví Jiřího Talaše se vyprofilovalo z původního malého drobno - pěstitele zeleniny, kdy začínali s podnikáním od roku 1990, až na velkého producenta hospodařícího na 10 ha. Zaměřuje se na sortiment zeleninové sadby pro zahrádkáře, balkonové květiny, pěstování cibule, brambor, česneku a hlavně hlávkové zelí, které zpracovává jako jeden z hlavní artiklů do finální podoby (kysané zelí) se kterým uspěli v mnoha soutěžích doma i v zahraničí.
Telefon: +420 731 930 706
E-mail: blankagartner@seznam.cz
www: www.talasovozahradnictvi.cz
Facebook: www.facebook.com/blanka76/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556