Facebook  Youtube
Regionální potravina

Trhanec s jablky a karamelem

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g špaldové mouky

4 žloutky

2–3 lžíce cukru

250 ml mléka

75 g rozinek

4 bílky

100 g másla

150 g ořechů – vlašské a lískové

50 g moučkového cukru

špetka soli

300 g jablek

mléčný karamel od Ing. Dana Přistoupilová, Malá Bystřice – Mléčný karamel Danka

Postup:

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko. Vše promícháme a přidáme vyšlehané bílky.
  2. Trhanec pečeme na pánvi na rozpuštěném másle přibližně 5 minut z každé strany do zlatova. Upečenou placku natrháme menší kousky.
  3. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a orestujeme v rendlíku s trochou vody do změknutí.
  4. Na závěr trhanec polijeme mléčným karamelem a posypeme rozinkami, ořechy, jablky
    a moučkovým cukrem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.