Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: *
Ingredience:
12 meruněk
6 červených jablek
100 g BIO sušených moruší z Levandulové farmy Radka Přikryla ve Zlínském kraji
200 g bílého jogurtu
50 g moučkového cukru
50 g másla
50 g krystalového cukru
100 g hrubé mouky
2 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
pepř
1. Meruňky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na menší kousky. Meruňky a jablka grilujeme do zlatova na grilu.
2. Povolené máslo smícháme s krystalovým cukrem, moukou, 1 lžíci medu, skořicí a špetkou pepře. Hotovou směs vložíme na plech a pečeme v troubě za občasného míchání 15 minut
na 180 °C. Tím vznikne tzv. „crumble“.
3. Bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 1 lžíci medu.
4. Jablka a meruňky smícháme s dochuceným jogurtem, posypeme crumblem a sušenými morušemi.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556