Facebook  Youtube
Regionální potravina

Grilovaná klobása na ohni s domácím chlebem a vejmrdou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 120 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 ks jehněčí klobásy z farmy Rudimov ve Zlínském kraji

8 ks jarní cibulky

10 g hořčičného semínka

100 g čerstvého křenu

100 g jablek

20 g plnotučné hořčice

0,1 l hovězího vývaru

2 lžičky octa

2 lžičky cukru krystal

sůl, pepř

Domácí chléb:

250 g hladké mouky

250 g pšeničné mouky

300 ml vlažného mléka

8 g sušeného droždí

1 vejce

1 lžička celého kmínu

1 lžička cukru

1 lžička soli

 

Postup:

1. Ze lžičky cukru, trochu vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a necháme odpočinout v pokojové teplotě po dobu nejméně 20 minut.

2. Do mísy vložíme mouku, sůl, kmín, kvásek a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout a uválíme bochánek. Chléb potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.

3. Chléb pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 50 minut.

Postup (grilovaná klobása s vejmrdou):

1. Čerstvý křen a oloupané jablko nastrouháme na jemno. Přidáme hořčici, špetku soli, hovězí vývar, 1 lžičku octu, 1 lžičku cukru a vše důkladně promícháme a necháme odležet.

2. Hořčičné semínko propláchneme v horké vodě a uvaříme do měkka.

3. Klobásu a jarní cibulku ugrilujeme na ohni.

Tip: Vejmrda je staročeská příloha – dochucovadlo převážně k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané jablko společně s křenem perfektně doplní vepřové maso.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.