Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pšeničný chléb se špaldou

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky včetně těstovin

VÝROBCE

Radek Císař

REGION

Zlínský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019 (již není držitelem platné značky)

Chléb je zaděláván z přirozeně fermentovaného, třístupňově vyváděného kvasu bez přidání zlepšujících látek. Je vyráběn tradičním postupem s maximálním využitím ruční práce. Jedná se o kváskový chléb vyrobený z tuzemských mouk za použití tartinovské technologie. Základem je malé množství kvasu a dlouhá fermentace. V tomto chlebu najdete 33 % čerstvě mleté špaldy, která mu dodá oříškovou chuť a příjemnou vůni. Dále chléb obsahuje semínkovou záparu složenou ze semínek slunečnice, dýně a lnu. Díky dlouhé fermentaci je chléb lépe stravitelný, nenadýmá a má rozvinutou chuť.

Radek Císař

Císařova řemeslná pekárna je malá rodinná pekárna, která peče řemeslné kvasové chleby. V pekárně používají metodu dlouhé fermentace, díky které vynikne chuť a vůně. Spolupracují s drobnými zemědělci, aby podpořili jejich úsilí a zákazníkům dali ochutnat tuzemskou pšenici špaldu, dvouzrnku, červenou pšenici, žito. Základem je nabídnout zákazníkovi poctivý chléb, vyrobený tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce. Pro pečení jsou používány jen základní suroviny: mouka, voda, sůl a žitný či pšeničný kvas. V žádné části výroby nejsou používány stabilizované, či jinak uměle vyráběné kvasy.

Kontakt

Tř. Tomáše Bati 945,
765 02 Otrokovice

Telefon: +420 733 531 787

Prodejní místa

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.