Pekařské výrobky včetně těstovin
Radek Císař
Zlínský kraj
2019 (již není držitelem platné značky)
Chléb je zaděláván z přirozeně fermentovaného, třístupňově vyváděného kvasu bez přidání zlepšujících látek. Je vyráběn tradičním postupem s maximálním využitím ruční práce. Jedná se o kváskový chléb vyrobený z tuzemských mouk za použití tartinovské technologie. Základem je malé množství kvasu a dlouhá fermentace. V tomto chlebu najdete 33 % čerstvě mleté špaldy, která mu dodá oříškovou chuť a příjemnou vůni. Dále chléb obsahuje semínkovou záparu složenou ze semínek slunečnice, dýně a lnu. Díky dlouhé fermentaci je chléb lépe stravitelný, nenadýmá a má rozvinutou chuť.
Radek Císař
Císařova řemeslná pekárna je malá rodinná pekárna, která peče řemeslné kvasové chleby. V pekárně používají metodu dlouhé fermentace, díky které vynikne chuť a vůně. Spolupracují s drobnými zemědělci, aby podpořili jejich úsilí a zákazníkům dali ochutnat tuzemskou pšenici špaldu, dvouzrnku, červenou pšenici, žito. Základem je nabídnout zákazníkovi poctivý chléb, vyrobený tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce. Pro pečení jsou používány jen základní suroviny: mouka, voda, sůl a žitný či pšeničný kvas. V žádné části výroby nejsou používány stabilizované, či jinak uměle vyráběné kvasy.
Telefon: +420 733 531 787
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556