Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
David Ryšavý - Eko sady Komňa
Zlínský kraj
2022
BIO ŠVESTKOVÁ POVIDLA jsou vyrobena z vybraných odrůd zralých švestek z vlastních Eko sadů, bez přídavků cukru nebo konzervantů. Před samotným vařením se švestky vypeckují, takže se nepasírují a tím nedochází k oddělení části dužiny a slupek. Ty jsou důležité jak pro chuť, tak pro konzistenci. Vaření v měděném kotli trvá zhruba 12 hodin.
David Ryšavý, Komňa - Eko sady Komňa
Rodinná firma byla založena v roce 2005 výsadbou slivoňových sadů v oblasti Moravského Slovácka na úpatí Bílých Karpat. Nyní hospodaří na rozloze 9 hektarů ekologických sadů. Zralé ovoce zpracovávají ručně ve vlastní provozovně, bez přídavků cukru, barviv nebo konzervantů. Používají klasické postupy jako sušení a vaření. Kromě sadaření se věnují i chovu včel a exkurzím v sadech.
Telefon: +420 605 711 916
E-mail: info@biosvestky.cz
www: www.biosvestky.cz
Facebook: www.facebook.com/EkoSadyKomna/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556