Facebook  Youtube
Regionální potravina

Mrkvový koláč s tvarohem a ořechy

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 1,25 h

Náročnost: * 

Ingredience:

3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve (5 až 8 kusů)

85 ml oleje

75 g cukru

2 vejce

50 g vlašských ořechů

90 g špaldové mouky

25 g rozinek

1 sáček kypřicího prášku

0,5 lžičky mleté skořice

špetka mletého muškátového oříšku

špetka soli

 

Náplň:

20 ml smetany

250 g tvarohu od Ing. Dagmar Řezníková 

100 g moučkového cukru

 

Postup:

1. Olej, cukr a vejce vyšleháme.

2. Přidáme nastrouhanou mrkev, vlašské ořechy, rozinky a zbytek suchých ingrediencí a vše důkladně promícháme.

3. Směs nalijeme do formy na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě 55 min. na 180 stupňů.

4. Hotový koláč necháme vychladnout. Koláč rozřízneme na polovinu a naplníme vyšlehaným tvarohem se smetanou a cukrem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.