Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
Chovaneček s.r.o.
Ústecký kraj
2015 (již není držitelem platné značky)
Slanina je vyrobena ze speciálně vybraných zmasilých kusů vepřového bůčku. Výroba probíhá několik týdnů, první výrobní krok je prosolení, zrání a následné zauzení. Po řádném vysušení výrobku a ztrátě přebytečné vody je znovu zauzen studeným kouřem. Takto vyrobený pršut je připraven ke konzumaci. Jeho chuť nejlépe vynikne při pokojové teplotě a nakrájení na tenoučké plátky.
Chovaneček s.r.o.
Jde o rodinnou firmu s.r.o. s obchodní značkou Uzenářství Chovaneček. Firma byla založena J. Chovanečkem v roce 1946. Nastupující nové generace se podílejí na budování moderní, ale řemeslné výroby speciálních uzenářských výrobků.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556