Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: *
Ingredience:
0,4 l Jablkovice Radlík ze Středočeského kraje
0,5 l jablečného moštu
1 ks jablka
2 ks badyánu
2 celé skořice
5 ks hřebíčku
0,1 karamelového likéru
0,5 l černého čaje
cukr
1. Sypaný čaj uvaříme dle návodu.
2. Přecedíme a přidáme koření, pokrájené jablko, karamelový likér, jablečný mošt – můžeme využít jablečný mošt ze Statku Cidlina, který získal také ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje
3. Vše svaříme. Pozor, nápoj nám nesmí přijit k varu.
3. Vyndáme koření, přilijeme Jablkovici a dochutíme cukrem.
Tip: Domácí karamelový likér připravíme následovně: Uzavřenou plechovku s kondenzovaným slazeným mlékem ponořte do hrnce s vodou a zvolna vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak plechovku otevřete. Zkaramelizované kondenzované mléko v míse promíchejte s jedním vanilkovým cukrem a 400 ml brandy dohladka. Následně přidejte 500 ml smetany ke šlehání. Hotovou směs přelijte do menších lahví. Takto připravený likér vydrží v chladničce nejméně 2 týdny.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556