Počet porcí: 4 porce (1 porce je 0,3 l)
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
2 celé citrony
100 g cukru krystal
200 ml levandulového sirupu od Martiny Koníčkové ze Středočeského kraje
10 stonků čerstvé máty
8 stonků čerstvé levandule
dle potřeby perlivá voda
Na led:
4 stonky čerstvé levandule
1 citron
10 lístků máty
voda
1. Umyté citrony nakrájíme i s kůrou na měsíčky a dáme do džbánu. Přidáme cukr, mátu a vše důkladně rozmačkáme. Přidáme levandulový sirup, sodovku a promícháme.
2. Dle chuti přidáme citron nebo cukr.
3. Do „levandulovky“ přidáme kostky ledu a dozdobíme čerstvou levandulí a mátou.
4. Opláchnuté citrony nakrájíme na malé kostičky, stonky levandule natrháme na kousky a dáme do formiček na led. Zalijeme vodou a dáme zamrazit. Lze použít i lístky máty.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556