Náročnost: *
Ingredience:
200 ml mléka
200 g zakysané smetany výrobce Proteco Agro z obce Ohaře ve Středočeském kraji
5 vajec
200 g cukru krystal
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička citronové kůry
450 g hladké mouky
20 g moučkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
100 g čerstvých malin
100 g čerstvých jahod
100 g čerstvých vypeckovaných třešní
1. Smetanu, mléko, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a všechny druhy cukrů vyšleháme do hladka a poté směs smícháme s moukou, práškem do pečiva a vše důkladně promícháme.
2. Hotovou směs nalijeme do formy s pečicím papírem a přidáme na kousky nakrájené ovoce. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 až 40 minut.
3. Hotovou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Tip. Do bublaniny můžeme přidat jakékoliv čerstvé nebo zavařené ovoce. Záleží na období a samozřejmě na chuti.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556