Facebook  Youtube
Regionální potravina

Bublanina ze zakysané smetany z obce Ohaře

Suroviny:

Náročnost: *

Ingredience:

200 ml mléka

200 g zakysané smetany výrobce Proteco Agro z obce Ohaře ve Středočeském kraji

5 vajec

200 g cukru krystal

1 sáček vanilkového cukru

1 lžička citronové kůry

450 g hladké mouky

20 g moučkového cukru

1 sáček prášku do pečiva

100 g čerstvých malin

100 g čerstvých jahod

100 g čerstvých vypeckovaných třešní

Postup:

1. Smetanu, mléko, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a všechny druhy cukrů vyšleháme do hladka a poté směs smícháme s moukou, práškem do pečiva a vše důkladně promícháme.

2. Hotovou směs nalijeme do formy s pečicím papírem a přidáme na kousky nakrájené ovoce. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 až 40 minut.

3. Hotovou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Tip. Do bublaniny můžeme přidat jakékoliv čerstvé nebo zavařené ovoce. Záleží na období a samozřejmě na chuti.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.