Alkoholické a nealkoholické nápoje
Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
Středočeský kraj
2019 (již není držitelem platné značky)
Vyznačuje se vyváženou chutí s výraznou hořkostí, která je dána dokonalým spojením sladového základu. Ten je vařen z vysoce kvalitního chmele a sušenéhohlávkového chmele macerovaného v pivu po celou dobu ležení. Chuťové vlastnosti piva jsou podtrženy bohatým chmelovým aroma jedinečného Žateckého poloraného červeňáku, který dodává nealkoholickému pivu nezaměnitelnou a ničím nenahraditelnou vůni a chuť. Bakalář nealko za studena chmelený se svou chutí maximálně blíží alkoholickým pivům.
Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
Pivovar je jedním z mála samostatných nezávislých průmyslových pivovarů v ČR. Vaří svá piva tradiční technologií, kdy pivo kvasí v otevřených kádích a leží 40-60 dnů v horizontálních ležáckých tancích. K výrobě piva jsou používány české a výhradně ty nejkvalitnější suroviny. Dobré pivo se v Rakovníku vařilo již před rokem 1454, kdy město obdrželo právo várečné. V roce 1588 působil v Rakovníku bakalář Jan Pička Písecký, podle něhož nese pivo své jméno. Dnešní pivovar vybudovali rakovničtí právovárečníci po roce 1867. Pivovar exportuje své produkty do celého světa. Získal řadu ocenění v prestižních českých i mezinárodních soutěžích a odborných degustacích. Má právo označovat své produkty chráněným zeměpisným označením České pivo. V roce 2013 získal ocenění Středočeská Regionální potravina za světlý ležák Bakalář za studena chmelený.
Telefon: +420 313 285 533
E-mail: info@pivobakalar.cz
www: http://www.pivobakalar.cz
Facebook: https://www.facebook.com/pivobakalar/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556