Alkoholické a nealkoholické nápoje
Mgr. Hruška Jaroslav
Plzeňský kraj
2014 (již není držitelem platné značky)
Jedná se o tradičním způsobem lisovanou jablečnou šťávu z místní produkce jabloní a plodů bezu černého. Mošt je nefiltrovaný, neředěný, neslazený a šetrně pasterizovaný na 78OC. Jablka na výrobu moštu jsou pečlivě vybírána, plody bezu černého jsou ručně trhány z volně rostoucích keřů v okolní krajině moštárny. Barva moštu je výrazně červená až višňová. Chuť po jablkách se snoubí s příchutí plodů bezu černého.
Ekofarma a moštárna provozuje svojí činnost od roku 2008. Farma hospodaří na 20 ha orné půdy, 32 ha luk, 2 ha ovocných sadů a chová ovce a burské kozy. V rodinné moštárně se kromě jablečného moštu s bezinkou vyrábí mošty s dalšími 8 přísadami, např. se zázvorem, mrkví, s mátou, skořicí, kdy základem je vždy mošt jablečný.
Telefon: +420 725 552 919
E-mail: info@biomostarna.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556