Facebook  Youtube
Regionální potravina

Škubánky

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

1 kg brambor – varný typ C

300 g hrubé mouky

100 g vepřového bůčku "Zlatý Bůček" od firmy Plzák z Plzně

150 g ovčího sýra

100 ml smetany 33%

sůl

černý pepř

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v osolené vodě 15 minut. Poté brambory scedíme, ale vodu si uchováme. Vodu nalijeme zpět do půlky brambor. Nahoru nasypeme mouku a pod pokličkou vaříme na malém ohni. Po 20 minutách je mouka propařená a bramborovou směs rozšťoucháme do hladka. Směs vařečkou roztíráme po stěnách hrnce, až se brambory s moukou spojí.
  2. Smetanu provaříme a necháme v ní rozpustit ovčí sýr. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Škubánky tvarujeme lžící namočenou v oleji.
  4. Na hotový pokrm dáme plátky uzeného bůčku.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.