Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 80 minut
Náročnost: *
200 g žluté cibule
400 g červeného zelí
0,2 l červeného vína
50 g cukru krystal
200 g sádla
800 g brambor
150 g hrubé mouky
100 g krupice
2 vejce
4 bobkové listy
80 g hladké mouky
Pečený bok s cibulí ve skle Josefa Vanického z Plzeňského kraje
sůl, pepř, cukr, ocet
1. Červené zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Na 100 g vepřového sádla osmažíme 100 g na jemno nakrájené cibule, přidáme nakrájené zelí, zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, sůl, bobkový list a vaříme za občasného podlévání do měkka. Bobkový list vyjmeme, zelí rozmixujeme do hladka a dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem.
2. Bramory uvaříme ve slupce v osolené vodě, nejlépe den předem. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme malé kulaté knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě přibližně 15 minut. Hotové knedlíky promastíme sádlem nebo olejem.
3. 100 g cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v 80 g hladké mouky a usmažíme do zlatova na sádle.
4. Vepřový bok ohřejeme dle návodu na skleničce. Dobrou chuť.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556