Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Ing. Jaroslav Lobkowicz - Zelárna Křimice
Plzeňský kraj
2015 (již není držitelem platné značky)
Při přípravě salátu se používá lahodné křimické zelí, které je jemně nakrouháno a dochuceno pouze koprem pocházejícím od křimických pěstitelů. Výroba zelného salátu probíhá převážně ručně, a to na základě receptur, ve kterých je kladen největší důraz na lahodnou chuť a křupavost.
Ing. Jaroslav Lobkowicz - Zelárna Křimice
Počátkem dvacátého století zřídila rodina Lobkowiczů malou zelárnu mezi křimickým zámkem a protékající řekou Mže. Dodnes je výroba téměř totožná s tou před lety. Do nakrouhaných hlávek se v zelárně přidává jen sůl a kmín. Pak je ušlapávají muži a ženy v holínkách. Křimické zelí vzniká v modřínových kádích, a to na základě mléčně kvasného procesu bez použití urychlovačů.
Telefon: +420 377 644 399
E-mail: krimickezeli@gmail.com
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556