Ostatní
Ing. Milan Douděra
Plzeňský kraj
2021
Oceněný produkt je vyráběn po pečlivém výběru plodů v konzumní zralosti, díky kterému nemusí být rakytník míchán s jiným ovocem. Rakytník dodává koncentrátu příjemnou kyselost bez trpkosti, která výborně doplňuje sladkost medu. Technologie zpracování je vytvořena tak, aby co nejméně znehodnotila skvělý dar přírody, jakým plody rakytníku jsou.
Ing. Milan Douděra
Sad, včelstva i výrobní prostory se nachází v Anežčině Dvoře v obci Dolce u Přeštic. Rakytník je zde pěstován již od roku 2009 na ploše 2,5 ha, a to ve dvaceti odrůdách. To vše s citlivým přístupem k přírodě. Mrazák na uskladnění úrody, stroj na čištění a třídění plodů i vakuovou sušárnu na výrobu koncentrátu z rakytníkové šťávy si pan Douděra zkonstruoval sám.
Telefon: +420 776 145 265
E-mail: milandoudera@seznam.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556