Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Suroviny:
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut, pečení masa přibližně 6 hodin
Náročnost: * *
Ingredience:
800 g vepřové prorostlé plece
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce protlaku
500 g brambor
200 g hub
1 ks větší cibule
3 ks stroužku česneku
Koření ZEGITA Original
Sůl, pepř
Vepřové sádlo
Petržel listová
Postup:
- Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme a dobře vmasírujeme oba druhy hořčice a protlak do masa. Nejlépe ho necháme přes noc odstát.
- Marinované maso dáme do trouby v pekáčku s trochou vody ho pečeme na 90 °C do měkka 5 až 6 hodin.
- Hodinu před dopečením masa dáme vařit oloupané a nakrájené brambory.
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno a zpěníme na vepřovém sádle, poté přidáme houby pokrájené na menší kousky. Směs hezky opečeme a dochutíme solí a pepřem.
- Vařené brambory přecedíme a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme směs cibule, česneku a hub. Ve šťouchaných bramborách můžeme rozpustit ještě trochu vepřového sádla. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou a kořením ZEGITA Original.
- Měkké maso vyndáme z trouby a můžeme ho vidličkou natrhat. Výpek použijeme jako šťávu k masu.






