Facebook  Youtube
Regionální potravina

Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

500 g kapřího filetu

 

Na těstíčko:

200 g hladké mouky

350 ml piva BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA od VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

5 g droždí

špetka cukru

slunečnicový olej na smažení

majonéza

sůl, pepř, meduňka

Postup:

  1. Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
  2. Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
    a opepříme.
  3. Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.