Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Ing. Jitka Píchová – Ekofarma Kozozel
Pardubický kraj
2020 (již není držitelem platné značky)
Celý proces pěstování rajčat začíná v dubnu vysetím semínek, pokračuje přepichováním sazeniček a jejich dopěstováním v pařeništi. Vlastní pěstování probíhá ve fóliovníku. Do půdy hnojené vlastním organickým hnojivem se nasází koncem května sazenice, ke kterým se zavede kapková závlaha. Nezbytnou součástí pěstování po celou vegetační dobu je i vyštipování zálistků. Sklizeň probíhá v plné zralosti zhruba od července až do října v závislosti na pěstované odrůdě.
Ing. Jitka Píchová – Ekofarma Kozozel
Jedná se o malé hospodářství, které je v ekologickém režimu od roku 2007. Z celkové výměry necelé 3 ha je bio zelenina pěstována na asi 0,7 ha v širokém sortimentu kolem 50 druhů. Nechybí ani bio bylinky a bio ovoce. Další činností farmy je například také chov koz, z jejichž mléka se na farmě vyrábí čerstvé sýry, a pěstování krmiva.
Telefon: +420 608 981 450, +420 603 348 816
E-mail: bio-zelenina@seznam.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556