Pekařské výrobky včetně těstovin
Pavel Janoš
Pardubický kraj
2010 (již není držitelem platné značky)
Perník, pečivo slazené medem a ochucené kořením, je snad staré jako lidstvo samo. Výrobní proces se skládá z mnoha operací, například: Příprava základního těsta, (součástí je štěpení řepného cukru na cukry jednodušší), - zrání těsta před dalším zpracováním, - přepracování a úprava těsta před pečením, - vlastní pečení, - sušení, - ometání, - natírání povrchu perníku, - příprava kvalitní bílkové polevy na zdobení, v případě barevného zdobení příprava barevných odstínů polevy, - vlastní zdobení v několika etapách. V každém případě je perník, alespoň ten náš, výrobkem, který je zatím oproštěn od zbytečné chemie a přídávaných konzervačních látek.
Firma Pavel Janoš se zabývá výrobou vysoce kvalitního, měkkého a chutného ručně zdobeného perníku dle rodové receptury tradičních tvarů, tak i tvarů, které si zvolí sám zákazník.
Historie kořeny cukrářské firmy JANOŠ sahájí hluboko do počátku minulého století, kdy paní Marie Janošová, vyučená kuchařka, vyráběla cukrářské výrobky. V roce 1991 se rozhodl Pavel Janoš pokračovat v tradici a s rodiči postavil cukrářskou výrobu. Roku 1998 získal titul Cukrář-Perníkář Roku.
Telefon: +420 466 261 167
E-mail: pernikjanos@email.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556