Facebook  Youtube
Regionální potravina

O kraji

Pardubický kraj
Krajské město Pardubice
Oficiální stránky http://www.pardubickykraj.cz/
Rozloha 4 519 km²
Počet obyvatel 522 662
Zemědělství pěstování obilovin, řepy, brambor, řepky olejky

Největší část rozlohy Pardubického kraje zaujímá úrodná zemědělská půda s velmi příznivým podnebím. Nejvýznamnější zemědělskou oblastí kraje je Polabí – nížina podél řeky Labe. Převážně se zde pěstují obiloviny, řepa, kukuřice, brambory a řepka olejka. V podhorských oblastech zemědělci pěstují oves, brambory a len. Živočišná výroba se zaměřuje na chov skotu. Pardubice by nebyly Pardubicemi bez tradičního medového perníku. Pardubický perník má chráněné zeměpisné označení a označení původu, kromě toho, že se musí vyrábět v Pardubicích, obsahuje i předepsané suroviny.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.