Pekařské výrobky včetně těstovin
Mgr. Tomáš Kroulík – Naše Dobrá pekárna
Pardubický kraj
2018 (již není držitelem platné značky)
Řemeslný kvasový chléb je vyrobený ze 3 druhů žitných mouk a pohanky. Receptura vychází z dobových předpisů, jak se kdysi pekl v podhorských oblastech, tedy i v podhůří Železných hor. Dříve se pohanka používala mimo jiné pro nastavení těsta při nedostatku kvalitní mouky. Dnes je používaná pro oživení chuti a pro její skvělé výživové hodnoty. Tento chléb dokonale splňuje požadavky moderní výživy při zachování tradičních řemeslných procesů a velkého podílu ruční práce.
Mgr. Tomáš Kroulík – Naše DOBRÁ pekárna
Jedná se o malou pekárnu, která využívá výhradně tradiční, řemeslné postupy. Pekaři pečou s respektem k chlebu a tradičním technologiím. Nespěchají, nepomáhají si zlepšujícími přípravky a nehledají nejlevnější alternativy. Raději investují do kvalitních surovin s původem v regionu nebo alespoň v České republice. Proces výroby je tak sice delší a náročnější, ale výsledek o to chutnější.
Telefon: +420 774 250 725
E-mail: nasedobrapekarna@seznam.cz
www: http://www.nasedobrapekarna.cz
Facebook: https://www.facebook.com/pg/NaseDOBRApekarna/posts/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556