Facebook  Youtube
Regionální potravina

Játrový sýr

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky tepelně opracované

VÝROBCE

Vladimír Švanda – Řeznictví u Švandů

REGION

Pardubický kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2017 (již není držitelem platné značky)

Játrový sýr je typický svým vzhledem s jemnou strukturou a hladkým nákrojem. Výrobek obsahuje významný podíl vybraných vepřových jater, která spolu se speciální směsí koření určují jemnou lahodnou chuť. Játrový sýr je bezlepkový, lehce roztíratelný a jeho vzhled i chuť zajímavě doplňuje tenký pokryv hřbetního sádla z mladých českých vepříků a má specifický kulatý tvar. Tato pochutina je jedinečná vlastní recepturou, která se ladila několik let, a specifickými požadavky na dodavatele surovin, koření i dalších technologických potřeb na výrobu.

Vladimír Švanda – Řeznictví u Švandů

Řeznictví u Švandů je rodinná firma s uzenářskou výrobou a tradicí čtyř generací, která se na regionálním trhu pohybuje již 78 let. Po revoluci v roce 1991 byla výroba obnovena a provoz zmodernizován. V současné době vede a rozšiřuje firmu pravnuk zakladatele. Vlastní výrobky jsou nabízeny již v šesti prodejnách – dvou v Hlinsku a po jedné ve Žďáře nad Sázavou, Skutči, Havlíčkově Brodě a v Chotěboři. V sortimentu řeznictví je více než 150 druhů vlastních uzenářských výrobků vyrobených podle tradičních receptur, z nichž velká část pochází ještě z doby zakladatele Antonína Švandy. Produkty jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Kontakt

Prodejní místa

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.