Pekařské výrobky včetně těstovin
Mgr. Tomáš Kroulík - Naše DOBRÁ pekárna
Pardubický kraj
2019 (již není držitelem platné značky)
Pro výrobu tohoto bramborového chleba byl zvolen pšeničný kvas. Přidávání brambor do chlebového těsta má prapůvod v dobách, kdy se takto těsto „nastavovalo“ z důvodu nekvalitní mouky. Dnes, kdy je kvalitní mouky dostatek, se využívá brambor k tomu, aby měl chléb vláčnou a nadýchanou střídku a tmavě vypečenou, křupavou kůrku, kde se sem tam možná objeví kousek upečené brambory. Brambory, kromě vláčnosti dodávají chlebu i novou paletu chutí a vůní. Pšeničný kvas zase zajistí, aby chléb déle vydržel čerstvý a jeho nakyslost nebyla tak výrazná, jako u chlebů s žitným kvasem. A protože se stal Bramborový chléb s pšeničným kvasem favoritem, naučí ho výrobce všechny zájemce péct na workshopech, kde je provede přes všechny záludnosti, které jeho výroba obnáší.
Mgr. Tomáš Kroulík - Naše DOBRÁ pekárna
Firma Naše DOBRÁ pekárna vznikla roku 2015 s cílem nabízet chleby a pečivo vyrobené starým poctivým způsobem z kvasu a to buď žitného nebo pšeničného. Naše DOBRÁ pekárna je malá, rodinná pekárna, která využívá výhradně tradiční, řemeslné postupy. Většinu práce odvedou šikovné ruce pekařů, kteří pečou s respektem k chlebu a tradičním technologiím. Nespěchají, nepomáhají si zlepšujícími přípravky a nehledají nejlevnější alternativy. Raději investují do kvalitních surovin s původem v regionu nebo alespoň v České republice. Společnost upřednostňuje osobní kontakt jak s dodavateli, tak i odběrateli. Pro čerstvou mouku si jezdí do nedalekého mlýna a ostatní suroviny si pečlivě vybírají. Firemní filozofií je nabízet zákazníkům kvalitní a chutné chleby, vyráběné tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce.
Telefon: +420 774 250 725
E-mail: nasedobrapekarna@seznam.cz
www: http://www.nasedobrapekarna.cz
Facebook: https://www.facebook.com/pg/NaseDOBRApekarna/posts/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556