Facebook  Youtube
Regionální potravina

Tradiční játrový sýr

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky tepelně opracované

VÝROBCE

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

REGION

Olomoucký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2011 (již není držitelem platné značky)

Játrový sýr ve tvaru cihličky, načervenalé barvy, na povrchu s plátky hřbetního sádla je výrobkem příjemné chuti a vůně po játrech a smažené cibulce. Játrový sýr je vyráběn žáky SOŠ oboru řezník-uzenář v rámci odborného výcviku pouze z čerstvých a kvalitních surovin produkovaných v regionu. Vepřové maso, játra a sádlo z místního chovu, cibule z českých polí a přírodní kořenící směsi jsou to, co dělá výrobek výjimečným.

SOŠ gastronomie a potravinářství Jeseník

Střední odborná škola s pěti učňovskými obory má v Jeseníku dlouholetou tradici v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství a gastronomii, která se datuje již od roku 1952. Odborní učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití především regionálních surovin.

 

Kontakt

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.