Masné výrobky tepelně opracované
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Olomoucký kraj
2011 (již není držitelem platné značky)
Játrový sýr ve tvaru cihličky, načervenalé barvy, na povrchu s plátky hřbetního sádla je výrobkem příjemné chuti a vůně po játrech a smažené cibulce. Játrový sýr je vyráběn žáky SOŠ oboru řezník-uzenář v rámci odborného výcviku pouze z čerstvých a kvalitních surovin produkovaných v regionu. Vepřové maso, játra a sádlo z místního chovu, cibule z českých polí a přírodní kořenící směsi jsou to, co dělá výrobek výjimečným.
Střední odborná škola s pěti učňovskými obory má v Jeseníku dlouholetou tradici v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství a gastronomii, která se datuje již od roku 1952. Odborní učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití především regionálních surovin.
Telefon: +420 584 411 171
E-mail: info@sosjesenik.cz
Facebook: https://www.facebook.com/Střední-škola-gastronomie-a-farmářství-Jeseník-847626485314456/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556