Sýry včetně tvarohu
Michal Hrdlička
Olomoucký kraj
2012 (již není držitelem platné značky)
Brníčko je zrající sýr s ušlechtilou plísní na povrchu. Vyrábí se z nepasterovaného ovčího a kravského mléka. Každý bochník zraje regálech. Pravidelná péče a optimální klima dají vyniknout jeho plné chuti. V každém soustu tak můžete ochutnat letní trávu, rosu, čerstvý vzduch a kvalitní čerstvé mléko volného chovu ovcí v Brníčku.
Rodinný podnik Michala Hrdličky, ovčí statek u Hrdličků, zpracovává mléko ovcí a krav z vlastního chovu a přeměňuje je na mnoho delikates. V sýrárně se vyrábí riccotta, zrající sýr, oštěpek, čerstvý ovčí sýr s olivami či vlašskými ořechy, brynza, ovčí sýr uzený a sezónně také pařené sýry a nitě. Od roku 2015 můžete v Brníčku ochutnat také čistě ovčí hustý jogurt. Dojné ovce Lacaune, o které se na statku starají, patří k plemenům s vysokou mléčnou užitkovostí, a právě jejich mléko je ve Francii používáno k výrobě slavného Roquefortu.
Telefon: +420 777 577 077
E-mail: firmahrdlicka@seznam.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556