Facebook  Youtube
Regionální potravina

Smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou, domácí tatarská omáčka

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

20 ks tvarglí od Tavoretus a. s.

2 vejce

100 g hladké mouky

200 g strouhanky

200 ml oleje

800 g mini brambůrek

100 g másla

20g pažitky

sůl, pepř

Tatarská omáčka

200 g majonézy

70 g cibule

70 g nakládaných okurek

25 g hořčice

sůl, pepř, cukr

Postup:

1.Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu a poté obalíme ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.

2. Brambůrky omyjeme a dáme vařit v celku do změknutí. Poté je opečeme dozlatova na másle a posypeme pažitkou.

3. Cibuli a okurky nakrájíme najemno a přidáme do majonézy. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.