Facebook  Youtube
Regionální potravina

Silvestrovští šneci s bylinkovým máslem

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience

24 ks šneků s bylinkovým máslem z farmy Nahošovice z Olomouckého kraje

500 g čerstvého špenátu

4 ks rajčat

6 ks barevné papriky

2 stroužky česneku

0,2 l oleje

4 ks čerstvého pečiva

20 g bazalkové omáčky

200 g čerstvého salátu

0,1 l olivového oleje

větvička rozmarýnu nebo tymiánu

sůl a pepř

Postup:

1. Na plech poklademe rozpůlená rajčata, celé papriky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut. Poté rajčata vyjmeme a papriky pečeme dalších 15 minut. Papriky následně přendáme na talíř, zabalíme do potravinové fólie a necháme přibližně 20 minut odpočinout, aby se lépe loupaly. Následně je oloupeme, vyjadřincujeme, rozmixujeme mixerem do hladka a dochutíme solí a pepřem.

2. Česnek oloupeme, vložíme do oleje s rozmarýnem, solí a na mírném plameni pozvolna konfitujeme do zlatova. Tato příprava spočívá v pomalém a dlouhém táhnutí česneku ve větším množství oleje (olej nesmí dosáhnout bodu varu, ideální teplota je 80 °C). Ve výsledku získáme česnekový olej. Následně česnek vyjmeme a již ho v rámci tohoto receptu nebudeme potřebovat. Čerstvý špenát zprudka orestujeme na oleji z česneku, osolíme a opepříme.

3. Čerstvé pečivo nakrájíme a pomažeme bazalkovou omáčkou. Čerstvý salát dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

4. Šneky pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10 minut a podáváme.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.