Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience
24 ks šneků s bylinkovým máslem z farmy Nahošovice z Olomouckého kraje
500 g čerstvého špenátu
4 ks rajčat
6 ks barevné papriky
2 stroužky česneku
0,2 l oleje
4 ks čerstvého pečiva
20 g bazalkové omáčky
200 g čerstvého salátu
0,1 l olivového oleje
větvička rozmarýnu nebo tymiánu
sůl a pepř
1. Na plech poklademe rozpůlená rajčata, celé papriky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut. Poté rajčata vyjmeme a papriky pečeme dalších 15 minut. Papriky následně přendáme na talíř, zabalíme do potravinové fólie a necháme přibližně 20 minut odpočinout, aby se lépe loupaly. Následně je oloupeme, vyjadřincujeme, rozmixujeme mixerem do hladka a dochutíme solí a pepřem.
2. Česnek oloupeme, vložíme do oleje s rozmarýnem, solí a na mírném plameni pozvolna konfitujeme do zlatova. Tato příprava spočívá v pomalém a dlouhém táhnutí česneku ve větším množství oleje (olej nesmí dosáhnout bodu varu, ideální teplota je 80 °C). Ve výsledku získáme česnekový olej. Následně česnek vyjmeme a již ho v rámci tohoto receptu nebudeme potřebovat. Čerstvý špenát zprudka orestujeme na oleji z česneku, osolíme a opepříme.
3. Čerstvé pečivo nakrájíme a pomažeme bazalkovou omáčkou. Čerstvý salát dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
4. Šneky pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10 minut a podáváme.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556