Facebook  Youtube
Regionální potravina

Krémová rybí polévka s krutony

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 1 hodina

Náročnost: *

Ingredience:

400 g kapra

100 g mrkve

100 g celeru

100 g petržele

100 g másla

120 g cibule

75 g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ SVĚTLÉ

150 g smetany

1 citron

20 g libečku

tukové rohlíky / housky

divoké koření

Postup:

  1. Z kapra, z poloviny mrkve, cibule, petržele a celeru založíme vývar, osolíme a přidáme divoké koření. Během vaření sbíráme pěnu a vaříme přibližně 45 minut. Poté vývar přecedíme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme zbytek zeleniny a zaprášíme moukou. Přidáme vývar a smetanu a vše provaříme. Zjemníme máslem a přidáme nasekaný libeček. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky a orestujme na másle.

 

 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.