Facebook  Youtube
Regionální potravina

Farmářská paštika na chlebu s divokými brusinkami, křupavou cibulkou a sakurou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

200 g farmářská paštika Váhala z Olomouckého kraje

4 plátky řemeslného chleba

100 g brusinkového džemu

100 g žluté cibule

50 g hladké mouky

2 lžíce vepřového sádla

10 g sakury

 

Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v hladké mouce, usmažíme do zlatova na sádle a necháme vychladnout. Z paštiky lžícemi vytvarujeme malé noky, které poklademe na nakrájený chléb, přidáme brusinky, křupavou cibulku a sakuru.

Tip: Domácí brusinkový džem. Brusinky očistíme, vsypeme do hrnce a zasypeme cukrem. Na 0,5 kg brusinek je třeba stejné množství cukru. Přilijeme přibližně 0,5 l vody a přivedeme k varu. Džem je možné ochutit medem, pomerančovou kůrou, hřebíčkem – zde se fantazii meze nekladou. Jakmile směs zhoustne, sundáme z plamene. Plníme do čistých a suchých sklenic. Pokud neplánujeme džem zkonzumovat okamžitě, doporučujeme hotovou směs zavařit.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.