Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
200 g farmářská paštika Váhala z Olomouckého kraje
4 plátky řemeslného chleba
100 g brusinkového džemu
100 g žluté cibule
50 g hladké mouky
2 lžíce vepřového sádla
10 g sakury
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v hladké mouce, usmažíme do zlatova na sádle a necháme vychladnout. Z paštiky lžícemi vytvarujeme malé noky, které poklademe na nakrájený chléb, přidáme brusinky, křupavou cibulku a sakuru.
Tip: Domácí brusinkový džem. Brusinky očistíme, vsypeme do hrnce a zasypeme cukrem. Na 0,5 kg brusinek je třeba stejné množství cukru. Přilijeme přibližně 0,5 l vody a přivedeme k varu. Džem je možné ochutit medem, pomerančovou kůrou, hřebíčkem – zde se fantazii meze nekladou. Jakmile směs zhoustne, sundáme z plamene. Plníme do čistých a suchých sklenic. Pokud neplánujeme džem zkonzumovat okamžitě, doporučujeme hotovou směs zavařit.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556