Pekařské výrobky včetně těstovin
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Olomoucký kraj
2016 (již není držitelem platné značky)
Ručně vyráběný výrobek ve tvaru rohlíčku z chlazeného kynutého těsta s náplní z vlašských ořechů. Jesenické rohlíčky pečou podle originální receptury studenti cukrářského oboru střední školy v Jeseníku. Základní surovinou je kynuté těsto s jemně mletou ořechovou náplní s jedinečným chuťovým ukončením, kterého je dosaženo směsí ingrediencí, kterou znají jen tamní cukráři.
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Střední škola gastronomie a farmářství v Jeseníku má dlouholetou tradici. Pokud jde o zemědělské obory, sahá až k roku 1867 (více na http://www.skolahermanice.cz/), v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství a gastronomii sahají do roku 1952.Dobudováním areálu v roce 1990 byly využity všechny podmínky pro kvalitní výuku a SŠ patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školským zařízením rezortu. Odborný výcvik žáků je zajištěn jak v provozovnách a podnicích na Jesenicku a Šumpersku, tak i přímo v areálu učiliště, kde v nově rekonstruované kuchyni probíhá odborný výcvik kuchařů, cukrářů a pekařů v samostatné výrobně, řezníci mají k dispozici novou výrobnu masných lahůdek. Žáci oboru prodavač všechny výrobky prodávají v žákovských prodejnách ve škole, ve školní kantýně a na Dukelské ulici. Odborní učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití především regionálních surovin.
Další oceněné výrobky:
Telefon: +420 584 411 171
E-mail: info@sosjesenik.cz
Facebook: https://www.facebook.com/Střední-škola-gastronomie-a-farmářství-Jeseník-847626485314456/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556