Masné výrobky tepelně opracované
Zemědělské družstvo Kokory
Olomoucký kraj
2019 (již není držitelem platné značky)
Jak název napovídá, jedná se o místní specialitu vyrobenou převážně z hovězího masa. Klobásy se tradičně vyráběly výhradně z vepřového masa, které bylo čerstvé. S hovězím masem se nakládá podstatně odlišně, maso se nechává zrát několik dnů, a proto není potřeba přidávat cokoliv na vybarvení. Klobása má svou zvláštní, dá se říci novou jemnou chuť a je ji možné podávat ovařenou nebo po studenu. Vždy přijde vhod s hořčicí, chlebem a dobrou slivovicí.
Zemědělské družstvo Kokory
Zemědělské družstvo Kokory je tradičním podnikem zemědělské prvovýroby, hospodařícím v okrese Přerov na okraji Hané, ale větší část polností se rozprostírá na mírných svazích zvrásněného předpolí Oderských vrchů. Je největším pěstitelem chmele na Moravě – Tršická oblast a také producentem potravinářské pšenice, sladovnického ječmene, máku, řepky a pícnin pro chov skotu s mléčnou produkcí a výkrm býků. Družstvo provozuje turistickou ubytovnu s restaurací a pohostinství v Kokorách. Již čtvrt století se zabývá finalizací produkce živočišné výroby prostřednictvím vlastních jatek, masné výroby a vlastních prodejen včetně pojízdné prodejny, která pravidelně distribuuje vlastní produkty v okrajových obcích okresů Olomouc, Přerov a Prostějov. Snahou družstva je pro region zajistit na solidní úrovni zdroj kvalitních, čerstvých potravin s chuťovým laděním zdejší klasiky a z vlastních českých surovin.
Další oceněné výrobky:
Telefon: +420 581 741 855
E-mail: jatka@zdkokory.cz
Facebook: https://www.facebook.com/prsuterie/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556