Pekařské výrobky včetně těstovin
Ing. Svatava Bukvová – Pekárna Mezice
Olomoucký kraj
2022
Oceněný Hanácký koláč je vyráběn dle rodinného receptu čtyř generací. Těsto je tvořeno kombinací tří mouk, a to pšeničné, celozrnné špaldové a pohankové s minimálním množstvím droždí jako dlouho zrající kynuté těsto, které musí kynout minimálně 5 hodin, v lednici až 24 hodin. Vyrobené koláčky jsou pak více jemné a měkké a svoji čerstvost si zachovávají delší dobu. Celý proces výroby oceněného Hanáckého koláče je založen na ruční práci. Důležitým hlediskem pro pekařskou činnost je preference používání regionálních a současně kvalitních surovin.
Výrobce: Ing. Svatava Bukvová – Pekárna Mezice
V rodinné cukrářské a pekařské výrobně v Mezicích se tomuto řemeslu věnují už po čtyři generace. Rodinná pekárna peče zákusky, dorty, moučníky i koláče k různým příležitostem podle tradičních rodinných receptur a na jejich výrobu se používají vždy jen čerstvé suroviny té nejlepší kvality. Oblibě ve výrobě se těší i špaldová či pohanková mouka. Řada koláčů a zákusků má v dnešní době i bezlepkovou nebo bezlaktózovou variantu, a stejně tak jako ostatní výrobky jsou připravovány poctivou ruční prací
Telefon: +420 777 365 585
E-mail: pekarna.mezice@seznam.cz
Facebook: www.facebook.com/pekarnamezice/about/?ref=page_internal
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556