Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Jaroslava Fojtíková - FOJTKA
Moravskoslezský kraj
2019 (již není držitelem platné značky)
Zelí s jablky a křenem je tradiční recept Moravskoslezského kraje a také rodiny paní Fojtíkové. Je ručně zpracováván od krájení, strouhání surovin až po plnění a zavíčkování. Prioritou je vždy použití a zpracování kvalitní české čerstvé zeleniny nebo ovoce a dodržování hygienických podmínek při výrobě. Zelí s jablky a křenem je pálivé. Po otevření a přivonění je výrazně cítit křen, který počechrává chuťové buňky. Výborně se hodí jako příloha k různým uzeninám, grilovanému nebo pečenému masu, zabijačkovým specialitám, sekané atd. Výrobek je možné zakoupit v podnikové prodejně v Těrlicku anebo na e - shopu www.zeleninovahorcice.cz.
Jaroslava Fojtíková - FOJTKA
Výrobna paní Fojtíkové se nachází v Těrlicku. Vyrábí zeleninové směsi (hořčice) jemné, ostré a pikantní v různých variantách, které se výborně hodí ke grilování, vaření, jako příloha k masu či uzeninám nebo do dresinků či omáček. V současné době zahájila paní Fojtíková prodej lidových zavařenin a exkluzivních výrobků pro labužníky, které se v běžných obchodech nekoupí. Veškerá zelenina použitá k výrobě je čerstvá a důkladně prověřená. Hlavní úsilí je kladeno nejen na "pobláznění" chuťových buněk, ale také na to, aby všechny produkty byly vyráběny především z českých dostupných surovin.
Další oceněné výrobky:
Slezská zeleninová bašta jemná
Telefon: +420 721 448 724
E-mail: fojtka.terlicko@seznam.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556