Facebook  Youtube
Regionální potravina

Salát s pažitkovým kozím sýrem s domácí cibulovou marmeládou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 80 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g pažitkového kozího sýra od Milana Myšky – Malá kozí farma Albrechtičky

4 ředkvičky

250 g čerstvého špenátu

200 g cherry rajčat

sůl, pepř 

Cibulová marmeláda:

2 červené cibule

200 g cukru krystal

1,5 dl červeného vína

snítka rozmarýnu

0,1 l oleje

sůl a pepř

Postup:

1. Špenát umyjeme a vysušíme na ubrousku. Ředkvičky a cherry rajčátka nakrájíme na kolečka. Kozí sýr nakrájíme na malé kostičky.

2. Do sklenice na dno vložíme cibulovou marmeládu a následně zamíchaný špenát s ředkvičkami, cherry rajčátky a kozím sýrem.

3. Cibulou marmeládu připravíme tak, že si oloupanou červenou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme do zlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat

4. Zalijeme červeným vínem, přidáme rozmarýn, špetku soli, pepře a vaříme na mírném plameni za občasného míchání a podlévání vínem alespoň 50 minut. Postupujeme velmi opatrně, karamel je skutečně velice horký.

5. Cibulovou marmeládu servírujeme po vychladnutí.

Tip: Cibulovou marmeládu můžeme udělat i ze žluté cibule a špenát je možné nahradit vaším oblíbeným salátem, třeba přímo z vaší zahrady. U tohoto salátu se fantazii meze nekladou.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.