Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 80 minut
Náročnost: *
Ingredience:
200 g pažitkového kozího sýra od Milana Myšky – Malá kozí farma Albrechtičky
4 ředkvičky
250 g čerstvého špenátu
200 g cherry rajčat
sůl, pepř
Cibulová marmeláda:
2 červené cibule
200 g cukru krystal
1,5 dl červeného vína
snítka rozmarýnu
0,1 l oleje
sůl a pepř
1. Špenát umyjeme a vysušíme na ubrousku. Ředkvičky a cherry rajčátka nakrájíme na kolečka. Kozí sýr nakrájíme na malé kostičky.
2. Do sklenice na dno vložíme cibulovou marmeládu a následně zamíchaný špenát s ředkvičkami, cherry rajčátky a kozím sýrem.
3. Cibulou marmeládu připravíme tak, že si oloupanou červenou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme do zlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat
4. Zalijeme červeným vínem, přidáme rozmarýn, špetku soli, pepře a vaříme na mírném plameni za občasného míchání a podlévání vínem alespoň 50 minut. Postupujeme velmi opatrně, karamel je skutečně velice horký.
5. Cibulovou marmeládu servírujeme po vychladnutí.
Tip: Cibulovou marmeládu můžeme udělat i ze žluté cibule a špenát je možné nahradit vaším oblíbeným salátem, třeba přímo z vaší zahrady. U tohoto salátu se fantazii meze nekladou.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556