Hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou
Suroviny:
Počet porcí: 6 porce
Doba přípravy: 40 minut příprava, 5 hodin vaření (ideálně 12 hodin)
Náročnost: *
Ingredience:
500 g hovězích masitých žeber
300 g morkových kostí
2 ks mrkve
½ celeru
1ks petržel
1ks vetší cibule
3 ks stroužky česneku
150 g NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou od Fajna pasta s.r.o.
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
8 kuliček černého pepře
Olej, sůl
Postup:
- Kosti vložíme do pekáče a pečeme do zlatova při teplotě 160 °C. Čím tmavší kosti budou, tím tmavší bude vývar.
- Mezitím v rozpáleném hrnci, v němž budeme vařit vývar, opečeme zlehka zeleninu nakrájenou na větší kousky a všechno koření.
- Upečené kosti vložíme opatrně do hrnce i s výpekem a zalijeme hrnec studenou vodou. Až po okraj kostí.
- Vývar pomalu přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté vývar stáhneme a necháme táhnout nejméně 5 hodit, nejlépe 12 hodin. Pěnu sbíráme naběračkou.
- Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Z žeber obereme maso, které použijeme jako vložku. Můžeme použít zeleninu, která se vařila ve vývaru nebo si uvaříme novou, jež bude mít lepší barvu a výraznější chuť.
- Uvaříme libečkové nudle a polévku můžeme servírovat.
- Ozdobíme čerstvou petrželkou.






