Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
Liberecký kraj
2013 (již není držitelem platné značky)
Bílé hlávkové zelí je vypěstované v Bohušovicích nad Ohří a zpracováno v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčnékvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek, především vitamínu C a je docíleno charakteristické kyselé chuti.
Společnost SAMIR KYSANÉ ZELÍ s. r. o. byla založena v roce 2000 a dala si za cíl vyrábět kysané zelí, které bude svojí chutí co nejvíce podobné domácí výrobě a zároveň se bude zpracovávat výhradně z českých surovin. Hlávkové zelí se pěstuje v Bohušovicích nad Ohří v systému Integrované produkce zeleniny (IPZ), což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556