Facebook  Youtube
Regionální potravina

Špaldoto

Suroviny:

500 g špaldových krup
2 ks šalotky
1 sklenička Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy Dobroty z Ráje, Martina Papežíková
50 g dlouho zrajícího tvrdého sýra
4 ks vejce
50 g másla
sůl
pepř
ocet

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *

Postup:

  1. Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy a nalijeme 500ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30minut, občas promícháme.
  2. Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat
  3. Teplé kroupy promícháme s pestem, na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.