Facebook  Youtube
Regionální potravina

Grilovaná krkovice s cuketovou Vomáčkou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 80 minut

Náročnost: *

Ingredience:

800 g vepřové krkovice

6 stroužků česneku

0,2 l oleje

0,2 l černého piva

2 ks větvičky rozmarýnu

2 ks větvičky tymiánu

600 g brambor

80 g cukety

80 g lilku

80 g červené cibule

80 g žampionů

80 g barevné papriky

80 g mrkve

Dle chuti Vomáčka cuketová do Martiny Pepežíkové z Libereckého kraje

sůl, pepř, chili

 

Postup:

 1. Krkovici nakrájíme na 200g plátky, rozklepeme a naložíme do oleje, soli, pepře, černého piva, rozmarýnu, tymiánů a 3 stroužků česneku. Marinujeme nejlépe přes noc. Následně krkovici grilujeme z obou stran přibližně 3 minut na rozpáleném grilu a dáváme pozor, aby bylo maso propečené.

2. Cuketu, lilek, cibuli, mrkev, žampiony, česnek a papriku osolíme, přidáme špetku tymiánu a rozmarýnu a ogrilujeme.

3. Brambory omyjeme a vložíme do připraveného popela a grilujeme do měkka. Po vyjmutí brambory oloupeme.

4. Servírujeme s cuketovou omáčkou.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.