Pekařské výrobky včetně těstovin
NORDBEANS s.r.o.
Liberecký kraj
2021
Výroba chleba DOK trvá tři dny. První den se připraví kvas, druhý den se do něj zapracují mouky, a to v poměru 28 % BIO žitná mouka z Mlýnu Dubecko a 72 % pšeničná mouka z Mlýnu Raspenava, a nakonec se přidá český kmín. Při výrobě těsta je využita vyšší hydratace, díky které chléb vydrží déle čerstvý. Tentýž den pekaři chleby tvarují a vkládají je do ošatek, ve kterých celý další den kynou. Po vykynutí chléb putuje na upečení do pece. Správně vypečená kůrka chleba má oříškovou barvu, je křupavá a její jemně nahořklá chuť se perfektně pojí se sladkokyselou chutí střídy.
Výrobce: NORDBEANS s.r.o.
Historie DOKu je provázaná s libereckou pražírnou Nordbeans. Když jí v roce 2017 začaly být malé prostory bývalé Tatrovky na Ruprechtické ulici, vznikl projekt DOK. Nový domov pražírny, kde se pod jednou střechou nachází zázemí firmy, pražírna výběrové kávy, kavárna s vlastní pekárnou, kuchyň a moderní školicí prostory.
Telefon: +420 775 886 336
E-mail: kavarna@nordbeans.cz
www: www.dokliberec.cz
Facebook: www.facebook.com/dokliberec
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556