Facebook  Youtube
Regionální potravina

O kraji

Liberecký kraj
Krajské město Liberec
Oficiální stránky http://www.kraj-lbc.cz/
Rozloha 3 163 km²
Počet obyvatel 443 690
Zemědělství živočišná výroba, produkce mléka a mléčných výrobků

Na hornatém území Libereckého kraje je více srážek a nižší teplota. To umožňuje pěstování méně náročných plodin, například ovsa a pícnin. Zemědělství se soustřeďuje především na živočišnou výrobu, produkci mléka a mléčných výrobků. Chován je především skot, prasata a drůbež. Vyhlášené jsou zde místní jabloňové sady, kde se dobře ujala vynikající odrůda Malinové holovouské (lidově zvaná malináče) nebo Smiřické vzácné (žluté plody s lehce nakyslou dužninou). Z jablek se na Liberecku připravují mošty, sladké pokrmy nebo se suší na křížaly. Ovoce se také často kombinuje s masem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.