Ostatní
Oldřiška Foffová
Královehradecký kraj
2014 (již není držitelem platné značky)
Základem sirobu je vyvařená šťáva z cukrové řepy. Jsou v něm zachovány všechny minerální látky, obsažené v cukrové řepě. Jedná se o tradiční pochoutku, jejíž recept je děděn z pokolení na pokolení. Řepný sirob může být použit všude tam, kde by se použil med, či javorový sirup. Tradičně se konzumuje s bramborovými plackami, nebo na jím polévají různé kaše.
Paní Oldřiška si ze svého dětství pamatuje na to, jak řepný sirob skvěle chutnal a na jeho náročnou výrobu. Teď má za cíl znovuobnovit tradici tohoto výrobku, který se používal převážně o vánočních svátcích.
Telefon: +420 733 305 724
E-mail: oldriskaf@seznam.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556