Facebook  Youtube
Regionální potravina

Koblihy se zákysem

Suroviny:

Počet porcí: 10 kusů

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: *

 200 g hladké mouky

3 g soli

15 g cukru

180 g Selského zákysu od Pavlíny Páchové – FARMA POD LIPOU

3 g sušeného droždí

10 g másla

250 g bílého jogurtu

50 g majonézy

20 g smetanového křenu

 

Postup:

  1. Ohřejeme zákys na 35 °C, přidáme droždí a špetku cukru. Necháme 15 minut odležet, aby se aktivovalo droždí. Poté smícháme kvásek s hladkou moukou a solí. Důkladně prohněteme a postupně přidáváme máslo nakrájené na kostičky. Dobře zpracujeme
    a necháme kynout 45 minut.
  2. Poté těsto vyválíme a vykrojíme kolečka. Necháme opět kynout cca 10 minut a pak smažíme z obou stran asi 3 minuty.
  3. Koblihy můžeme podávat třeba s křenovým dipem, který si vyrobíme smícháním jogurtu, majonézy a smetanového křenu. Dochutíme solí a cukrem. 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.