Facebook  Youtube
Regionální potravina

POPELÁK

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Sýry včetně tvarohu

VÝROBCE

Bc. Lenka Lacinová - Farma pod Zvičinou

REGION

Královehradecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019 (již není držitelem platné značky)

Sýry i mléko jsou od samého počátku prvovýroby produktem této rodinné farmy. O čerstvosti a kvalitě mléčných produktů se může zákazník přesvědčit sám a přijít ochutnat přímo na farmu. Popelák je přírodní měkký plnotučný sýr francouzkého typu s ušlechtilou plísní a sýrařským popelem na povrchu. Zraje po dobu 14 až 21 dnů.

Bc. Lenka Lacinová - Farma pod Zvičinou

Jedná se o rodinnou farmu z Podkrkonoší, region Podzvičinsko. Od roku 2009 se zde zabývají chovem koz bílých krátkosrstých, našeho národního plemene, zpracováním a prodejem kozího mléka a výrobků z něj, především sýrů čerstvých, zrajících a kysaných.Prvopočátkem všeho v tomto malém hospodářství je půda, kousek země. Zoře se pole, zaseje se, vypěstuje se vlastní obilovina a sklízí zrní, ošetřují se traviny, seče se, suší se a sklízí seno. Farma je zcela soběstačná. Kozenky-dojnice každoročně majitele obdarují kůzlaty, které odchovají a krmí vypěstovaným krmivem. Starají se o ně a „holky“, když přijde jejich čas, péči vracejí zpět novými kůzlaty a tvorbou lahodného mléka. Z něj pro své zákazníky s láskou a největší péčí dělají kozí sýry a prodávají je přímo na farmě, stejně jako čerstvé kozí mléko.

Kontakt

Úhlejov 44, PSČ 507 71

Telefon: +420 494 144 155, +420 608 144 155

E-mail: farmapodzvicinou@seznam.cz

www: http://www.farmapodzvicinou.cz

Facebook: https://www.facebook.com/kozi.farma.uhlejov/

Prodejní místa

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.